Ξεκινώντας το 1922 από τον παππού Αράμ
Σήμερα στον εγγονό Σέρκο

Αβακιάν - Η Ιστορία μας

Το 1922 ήρθε στην Κοκκινιά ο παππούς ο Αράμ από την Καισαρεία της Μικράς Ασίας. Η τέχνη που γνώριζε καλά ήταν η παραγωγή του παστουρμά και του σουτζουκιού και αυτή την τέχνη χρησιμοποιήσε και στην Ελλάδα.

Ίδρυσε το 1922 το πρώτο εργαστήρι τύπου εργοστασίου στην Κοκκινιά, σε ένα μικρό χώρο, στην ταράτσα του σπιτιού του και παράλληλα άνοιξε ένα πρατήριο στην παλιά αγορά του Πειραιά. Την παράδοση αυτή συνέχισε ο γιός του ο Γιώργος, στη συνέχεια μπήκε στη δουλειά και η 3η γενιά με τον εγγονό Αράμ Αβακιάν και σήμερα έχει εισέρθει και η 4η γενιά με τον Σέρκο Αβακιάν.

Το 1967 με την κατεδάφιση της παλιάς αγοράς, μεταφερθήκαμε στη Στοά Πολίτου, στην οδό Γούναρη 21-23 σε ιδιόκτητο κατάστημα, στο οποίο μπορείτε να βρείτε εκτός από τον παστουρμά και το σουτζούκι και διάφορα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά τόσο Ελλήνων αλλά και ξένων παραγωγών.

Το 1980 λειτουργεί εργοστάσιο στις Αχαρνές σε σύγχρονες εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που ακολουθεί το σύστημα HACCP και έχει αριθμό έγκρισης εγκατάστασης από την Ευρωπαϊκη Ένωση IMP 260. Μετά τον παστουρμά και τα σουτζούκια έχουμε εμπλουτίσει την γκάμα των παραδοσιακών προϊόντων μας με καβουρμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, λουκάνικα μοσχαρίσια και χοιρινά παραδοσιακά, παστουρμαδοπιτάκια, σουτζουκοπιτάκια, λεχματζούν, κεμπάπ. Όλα μας τα εμπορεύματα φτιάχνονται με παραδοσιακό τρόπο ωρίμανσης αέρος.

Η επιτυχία μας στηρίζεται στις άριστες πρώτες ύλες και στον τρόπο παραγωγής, την ευγένεια και το σεβασμό απέναντι στους καταναλωτές που μας προτιμούν και μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.